SISTEME DE ALARMA ANTIEFRACTIE

Senzor prezenta

Sistemele de alarma antiefractie sunt destinate determinarii, prin elemente de detectie specifice, a patrunderii prin efractie in ariile protejate si avertizariii utlizatorilor sau a personalului responsabil cu monitorizarea si interventia in caz de alarma.

In functie de natura obiectivelor protejate exista o paleta larga de solutii tehnice, de la sisteme compacte destinate mediului rezidential la sisteme modulare sau adresabile destinate cladirilor comerciale, industriale si publice.

Dupa modalitatea de conectare a elementelor de detectie si semnalizare, avem sisteme cablate, cu conectare prin cabluri ecranate, sisteme wireless, unde comunicarea se realizeaza prin unde radio, sau sisteme mixte care combina cele doua tipuri.

Semnalizarea la alarma / defect se realizeaza local, prin dispozitive de avertizare opto-acustice, si la distanta, prin comunicarea de mesaje vocale/SMS catre utilizatori sau comunicare digitala codificata catre dispecerate de monitorizare si interventie.

Dipozitivele de detectie ce compun sistemul de alarma antiefractie realizeaza monitorizari specifice ale ariilor protejate :