SISTEME DE DETECTIE INCENDIU

Sistemele de detectie incediu sunt destinate detectarii conditiilor de incendiu prin monitorizarea schimbarilor din mediu ambiant ce pot fi asociate cu focul, cum ar fi atingerea unui prag termic sau cresterea brusca a temperaturii, degajari de fum sau aparitia flacarilor.

In raport de complexitatea ariilor protejate exista solutii tehnice specifice, de la sisteme conventionale destinate mediului rezidential, la sisteme adresabile destinate cladirilor comerciale, industriale si publice.

La proiectarea sistemului si adoptarea solutiei tehnice, una din cerintele care trebuie avuta in vedere este realizarea unei zonari optimizate a sistemului in scopul localizarii precise si in timp util a zonelor in alarma care sa permita intervenirea eficienta pentru prevenirea, limitarea si stingerea incendiului.

Prin intermediul iesirilor de alarma , sistemele de detectie incendiu poate initia comenzi automate catre sisteme conexe pentru asigurarea protectiei persoanelor din spatiile in alarma si limitarii pagubelor materiale, cum ar fi comanda instalatiilor de stingere, a instalatii de evacuare fum si gaze fierbinti, intreruperea alimentarii cu energie electrica, etc.